Behandling af Hashimotos og Graves sygdom

Lavt stofskifte er oftest forårsaget af den autoimmune lidelse Hashimotos thyreoiditis. I den modsatte ende af skalaen ser man Graves, som udmønter sig i forhøjet stofskifte.

Den lægelige behandling af Hashimotos sygdom begrænser sig til at tilbyde en erstatning af det hormon, du ikke selv kan danne. Man venter på, at sygdommen ødelægger skjoldbruskkirtlen og gør intet ved det underliggende problem.

Naturmedicinsk går jeg efter de underliggende problemstillinger.

I stedet for at anskue disse sygdomme som stofskiftesygdomme ser jeg i første omgang på dem som sygdomme forårsaget af et fejlreguleret immunforsvar. Og da ophavet til denne fejlregulering meget ofte er at finde i fordøjelsen, er det blandt andet her jeg sætter ind i din behandling.

Det betyder også, at vi ikke kan undgå at arbejde med dine madvaner.

Når vi skal have ro på dit immunforsvar, er det vigtigt, at du arbejder seriøst i forhold til madvanerne. For immunforsvaret er i krigshumør og overser ikke så meget som en krumme, hvis du spiser noget, det anser som din fjende.

Jeg anbefaler dig målrettede kosttilskud, så du har de næringsstoffer, der er absolut nødvendige for din heling. Og så har jeg nogle tricks i ærmet, når det gælder om at få immunforsvaret skyts (antistoffer) tilintetgjort og fjernet.

I visse tilfælde kan jeg henvise til andre former for behandling, hvis jeg vurderer, at det er nødvendigt for at få dig rask igen.

Nogle mennesker bliver meget mentalt påvirkede af deres autoimmune sygdom og glemmer derfor nemt hvad de skulle, eller mangler overskud til at gennemføre det. Det er derfor rigtig godt, hvis familie og venner er indstillede på, at støtte processen med at blive rask, blandt andet ved at tage små hensyn med maden.

Ønsker du hjælp til at arbejde med Hashimotos eller Graves sygdom står jeg gerne til din rådighed. Din behandling hos RASKNU kan sagtens kombineres med din lægelige behandling.

Hvis du får medicin for dit stofskifte, men oplever, at det ikke virker godt nok, kan jeg også tilbyde at hjælpe dig. Der er mange processer i kroppen som skal gøre din medicin aktiv. Disse processer kan støttes med naturmedicin.