Holistisk behandling af spiseforstyrrelser

Du har et barn eller ungt menneske, der i stigende grad har problemer med mad, taber sig, skjuler sig i stort tøj og måske træner overdrevent. Følelserne er heller ikke altid nemme at håndtere. Du kan mærke, at det går den forkerte vej, men hvad gør du nu?

Spiseforstyrrelser kan have alvorlige konsekvenser, så det er vigtigt at tage hånd om dem så hurtigt som muligt.

Manglen på kalorier og den faldende vægt er ikke det eneste problem når det gælder spiseforstyrrelser. Underernæringen gælder også helt centrale næringsstoffer, som har indvirkning på blandt andet humøret og selvopfattelsen.

Denne underernæring forstærker som regel tendensen til nervøsitet, dårlig søvn og problemer med fordøjelsen. I klinikken satser jeg derfor på at hjælpe med at genoprette vitale mangler og støtte fordøjelsen, så det bliver muligt at bryde den onde cirkel som den unge er havnet i.

I konsultationerne tilbyder jeg individuel støtte med livssamtaler og anbefalinger af naturmedicin. Der kan også behandles med øreakupunktur, eventuelt udført med smertefrie teknikker.

Det er også muligt, at jeg beder den unge om at løse små opgaver forud for næste konsultation. Hvad der helt konkret kommer i spil, kommer an på, hvad det individuelle behov er.

Det er ikke let at have en spiseforstyrrelse. Det er heller ikke let at være forældre til et ungt menneske med en spiseforstyrrelse. Et vellykket forløb handler derfor også om at støtte mor og far, så balancen i familien kan findes igen.

Ved også at tage hånd om forældrene løftes der en byrde fra den unges skuldre, fordi den unge nemt kan komme til at føle sig ansvarlig for familiens trivsel – eller manglen på samme. Det kan også være et stort pres at være den som alle fokuserer på ved bordet, til sociale sammenkomster m.m.

Derfor opfordrer jeg oftest forældrene til at søge støtte hos en behandler nogle få gange. Jeg hjælper gerne med at anvise muligheder. Da mit fokus først og fremmest retter sig mod at hjælpe den unge, behandler jeg ikke selv forældrene. Første og indledende konsultation vil dog typisk bestå af en samtale med både forældrene og den unge.

I de første 3-4 måneder kommer den unge til konsultationer med 14 dages mellemrum. Herefter foreslår jeg konsultationer med en måneds mellemrum eller individuelt aftalt tid.

For at undgå tilbagefald er det vigtigt at følge og tilpasse behandlingen indtil den unge har været stabil i en passende periode. Hvor lang tid det drejer sig om er bl.a. afhængigt af sværhedsgraden og varigheden af lidelsen.

I visse tilfælde kan der være opstået skader i kroppen, som først bliver mulige at behandle på et senere tidspunkt i forløbet.

Jeg anbefaler derfor en konsultation, hvor forældrene deltager og hvor vi sammen evaluerer om den unge er klar, før behandlingen stoppes.

Kosttilskud og naturmedicin er ikke indeholdt i behandlingens pris og købes hos nærmeste forhandler.

Bestil tid til første konsultation snarest og lad os sammen finde ud af, om jeg skal hjælpe jeres barn med at få det godt igen. Se ledige tider her